Opnieuw presenteren

previous arrow
next arrow
Slider
previous arrow
next arrow
Slider

mariskaUit de praktijk van de huidtherapeut:
Laserontharing in de mond
Door: Mariska van Dinteren

Vandaag staat er bij mij een cliënt op het programma voor haar eerste laserbehandeling. De cliënt heeft, door een snel groeiende tumor in de kaak, een spoedoperatie moeten ondergaan, waarbij een huidtransplantatie heeft plaatsgevonden van de fibula naar de kaak.
Hierdoor heeft zij last van haargroei in de mond. Op verwijzing van haar chirurg (kaakchirurg-oncoloog) is de cliënt bij mij in de kliniek terechtgekomen voor laserontharing van de binnenzijde van de mond.

Voorafgaand aan de behandeling vraag ik de cliënt of zij nog gevoel heeft in de mond op de plaats van de getransplanteerde huid. Zij antwoordt dat ze hier geen gevoel meer heeft als gevolg van de transplantatie. Ik vertel over de eventuele risico’s van de behandeling, zoals het zwellen van het weefsel. Eerder heb ik bijvoorbeeld ondervonden dat na het laseren van de lip veel zwelling kan ontstaan. Ik ben bekwaam met de laserbehandeling, maar heb geen eerdere ervaring met het
laseren van de binnenzijde van de mond. Al zal ik mijn behandeling met de grootst mogelijke zorg uitvoeren, resultaat kan niet worden gegarandeerd. In samenspraak met de cliënt gaan we het behandelplan starten en zullen we per keer de behandeling evalueren.
Lees het hele artikel in NTVH 1 van onze 9 e jaargang, januari 2019. Mariska van Dinteren publiceert dit jaar maandelijks een column waarin ze haar ervaringen als huidtherapeut in een kliniek deelt met onze lezers.