Opnieuw presenteren

previous arrow
next arrow
Slider

Aanmelden abonnement NTVH

link voor abonnement

wondverzorging.nl

banner wondverzorging

door: Mariska van Dinteren, huidtherapeut

‘’Net als mijn behandeling afgelopen is, vraagt de cosmetisch arts of ik even met haar wil meekijken. Een cliënte wil graag de kwaliteit van haar huid verbeteren na een zware periode en dacht zelf aan injectables om de huid te verfraaien en de lijntjes rond haar ogen te verminderen. Als ik haar huid inspecteer, constateer ik rond haar ogen ook enkele donker gekleurde lentigines en tekenen van zonschade verspreid over het gelaat. Samen met de cosmetisch arts leg ik aan mevrouw de verschillende mogelijkheden uit om haar huid op te frissen.’’

Al eerder, in 2016 had ik de eer om over mijn ervaringen als huidtherapeut te schrijven in het NTVH. Toen ging de publicatie over mijn afstudeerstage in Suriname, waar ik met veel plezier op terugkijk. In de zomer van 2017 ben ik afgestudeerd en nu bijna een jaar werkzaam als huidtherapeut bij Bey by Bergman Clinics in Amsterdam en Zwolle.

Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen in Oeganda en Suriname, waarbij mijn werkzaamheden voornamelijk bestonden uit wondverzorging en oedeem- en littekentherapie. Waar ik in het buitenland op zijn simpelst gezegd enkel de zieke huid aan het beter maken was, ben ik nu elke dag bezig om de mooiste huid die iemand in zich heeft naar boven te laten komen. Waar ik mij voorheen bezighield met het medische aspect, richt ik mij nu voornamelijk op het cosmetisch aspect van het beroep huidtherapie.

Momenteel ben ik werkzaam in het hogere segment in een cosmetische kliniek. Dit lijkt, gezien mijn eerdere werkervaring, een opmerkelijk groot verschil. Maar de uitersten in dit vak hebben mij altijd al aangesproken. De cliëntengroep die ik nu behandel is zeer esthetisch ingesteld en kijkt met een kritisch oog naar de huid. Er komen veel gecompliceerde huidaandoeningen voorbij tijdens het spreekuur, waarbij cliënten vaak al naar verschillende klinieken of ziekenhuizen zijn geweest. In onze kliniek maken wij met behulp van een huidanalyse apparaat nauwkeurige foto’s van het gelaat. Aan de hand van deze beelden stellen we een effectief behandelplan samen. Hoe graag ik ook alles zou willen behandelen, voor bepaalde hulpvragen kan de cliënt beter af zijn bij een andere discipline. Als je verder kijkt dan enkel je eigen discipline, zie je dat  de cliënt soms een deur verder  pas op het juiste adres is.

Lees het hele artikel in NTVH editie 9, september 2018