ontwerp compressieHuidtherapeuten -

Het is zo langzamerhand duidelijk en aangetoond dat compressietherapie, als het op de juiste manier wordt uitgevoerd, de genezing van een ulcus cruris bevordert en de kwaliteit van leven van de patiënt sterk verbetert.
Het is ook duidelijk aangetoond dat bij behandeling van patiënten met oedeem, compressie therapie invloed heeft op het lymfatisch en veneus compartiment van de microcirculatie en de afvoer van bloed en vocht verbetert.

Maar ondanks deze wetenschap zien we nog regelmatig bij patiënten met een wond aan het onderbeen, dat er alleen wondbehandeling wordt toegepast en geen compressietherapie.
De reden is vaak dat de behandelaar onvoldoende op de hoogte is van de werking van compressietherapie. Zoals compressiedruk, behandelduur en de benodigde compressie materialen.

Scholing, kennis en praktisch oefenen zijn onderdelen die constant geoefend moeten worden. In het verleden organiseerde al de NOVW en NTVW de compressiedag die altijd door veel deelnemers werd bezocht en hoog werd gewaardeerd.

Daarom werd opnieuw de vraag gesteld aan de NOVW of het mogelijk was een trainingsdag te realiseren met de laatste ontwikkelingen en met praktisch oefenen in workshops. Vandaar het initiatief van NOVW, NTVW met daarbij het NTVH (huidtherapeuten) om deze dag weer nieuw leven in te blazen.

Doordat we vier sponsors hebben konden we de toegangsprijs laag houden namelijk:
€ 45,00 excl. BTW per persoon, zodat het voor iedere organisatie haalbaar is dat een deelnemer zich kan inschrijven. De Nationale compressietherapiedag wordt gehouden in 'De Observant in Amersfoort'. Ca. 14 minuten lopen vanaf station Amersfoort en komt u met de auto dan is er voldoende parkeergelegenheid in de garage. U krijgt een uitrijkaart van de organisatie. U kunt zich aanmelden op: WWW.NOVW.ORG